Ilon hetkiä pihamaalla

Tällä kertaa kuvat saavat kertoa tarinan ja samalla välittää kesäterveiset täältä pihamaalta. Tämä pihamaa on vanha ja boheemi vähän kuin isäntänsä 😉. Täällä. elää vapaus olla ja nauttia. Kaikki on vähän sinne päin ja mikään ei vimpan päälle. Eli näin on just hyvin. Suorittaa voi muualla. Täällä palaudutaan.

Juhannusruusu on pihamaan kuningatar aina kukinta-aikaan.
Tänä vuonna juhannusruusut ajoittivat kukintansa Juhannukseen. Koskaan aiemmin eivät pihan ruusut ole kukkineet näin runsaasti, vaikka kauniita ne ovat joka vuosi.
Pihamaalla kasvaa runsaasti myös luonnonkukkia.
Täällä kukkivat myös sulassa sovussa lupiini, niittyleinikit, koiranputket, päivänkakkarat, kissan-ja harakankellot…
Vanha ruusu pihamaalla kukkii ensi kertaa.
Tämäkin vanha ruusurouva kukkii pihamaalla ensi kertaa tänä vuonna. Syksyllä sitä odottaa siirto uuteen, näkyvämpään paikkaan. Toivottavasti se kestää siirron.
Pihamaan kuunliljat kasvavat.
Viime kesänä siirretyt kuunliljat kasvavat pihamaalla uudessa paikassa vanhan kaivon vierustalla. Kuunliljat selviävät siirroistakin vaivatta.
Koristevadelma kukkii vaaleanpunaisin kukin.
Vaikka koristevadelma ei ole suosikkini, on se kukkiesssaan kuitenkin kiva lisä pihalla. Sen kanssa pitää vaan olla varovainen, kun se on niin kova leviämään. Jos sen kasvua ei yhtään hillitse, peittää se helposti kaiken muun alleen. Ja onhan se ruma keväällä sinne tänne harottavine varsineen.
Pihamaan neilikat aloittavat kukintansa toista kertaa peräkkäin.
Viime kesän neilikka on aloittamassa kukintaansa perennapenkissä. Tänä keväänä istutin pihamaalle näiden ja muutaman muun monivuotisen kasvin seuraksi 47 uutta taimea. Näyttää siltä, että noin puolet taimista jäi henkiin ja että penkkiä vielä täydennetään.
Mansikkaa pihamaalla
Viime vuoden mansikan taimet selvisivät leudosta talvesta vaivatta ja nyt näyttäisi jo taas jokunen marjakin tulevan. Koska viime vuotiset marjat menivät parempiin suihin, katsotaan auttaisiko muutama maalattu punainen kivi taimien juurella estämään vastaavan vahingon tänä vuonna.
Pihamaan vuoden vanhan pionin kukintaa joutuu vielä odottamaan.
Pionin kukintoa saamme vielä odottaa. Iloitsen kuitenkin siitä, että viime vuoden hento pensas on lähtenyt varmaan kasvuun ja on kaunis ihan sellaisenaan..
Pihamaalla kaivonrenkaassa ovat yksivuotiset kesäkukat orvokit, lobeliat ja samettikukat.
Tänä vuonna kaivonrenkaassa kukkivat orvokit, lobeliat ja samettikukat.
Pihamaalla kasvavat myös syötävät kuten salaatit, tilli, persilja, sipuli, minttu ja kesäkurpitsa.
Kasvilaatikossa pihan perällä kasvavat tänä vuonna salaatit, sipuli, persilja, tilli, herneet ja kesäkurpitsa. On sinne tainnut eksyä myös jokunen kukka epähuomiossa. Samoin viime vuotinen minttu voi hyvin ja muutama viime vuotinen kehäkukkakin näyttää penkissä kasvavan. Tervetuloa vaan kaikille 😀!
Kurjenmiekkojen väriloistoa pihamaalla.
Kurjenmiekkojen loisto jää luumupuun varjoon. Uskaltaisinko näitäkin yrittää siirtää?
Punainen ruusupensas on ikivanha ja kukkii upeana läpi kesän.
Tämä ikivanha ruusupensas on pihan kaunotar, joka kukkii koko kesän upean punaisessa kukassaan.
Pihamaa kuvaa otsikkoa ja se on siisti, kun nurmi on leikattu.
Pihamaan ruusupenkki on saanut uuden pyöreän kiveyksen. Pian on ruusujen aika kukkia. Paljon on nuppuja penkissä. Viime ja tänä vuonna istutettujen ruusujen osalta saadaan vielä odottaa, tuleeko kukkia. Marjapensaat notkuvat marjoja. Koska viime vuonna ”räksät” söivät joka ikisen marjan, on ne tänä kesänä verkotettu, jotta päästäisiin vielä marjan keruuseen ja mehun keittoon. Pihan raparpereista syntyi ihana hillo vaniljatangon ja kardemumman avulla. Se meni hetkessä maustamattoman aamujogurtin seassa.

Kesällä päivitän blogia harvemmin. Kesällä luen, liikun milloin mitenkin, nautin valosta, lämmöstä, pihamaasta ja sen antimista sekä kokemuksista ystävien ja rakkaiden kanssa. Hyvää kesää!

Elätkö omaa vai jonkun toisen elämää?

Miksi minusta tuli minimalisti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *